Menu

Våld och död i Game of Thrones

I alla tider har våld varit starkt förankrat med människor och idag är inte heller ett undantag på den fronten. Gladiatorspelen i Colosseum gick ut på att slåss, Bibeln är sprängfylld med våld och död, Shakespeares pjäser innehåller våld de med och idag syns våld överallt i media. Serien Game of Thrones är inget undantag och det har diskuterats en hel del angående dess uppenbart våldsamma innehåll. Faktum är att det otaliga gånger gjorts listor som exempelvis de mest chockerande scenerna i serien och vilka dödsfall som var bäst. Flera av dem har det vilt debatterats om och vissa har kritiserats hårt. Ett exempel på det är en våldtäktscen där karaktären Cersei är med. Det förekommer med andra ord mycket våld och död i Game of Thrones, som kan skaka även den mest härdade. Kristian_Nairn_(cropped)
Det så kallade underhållningsvåldet har man diskuterat länge. Vissa menar på att det kan vara skadligt och andra menar tvärt om och tycker inte att man ska censurera. Oavsett vilken sida man står på, kan man onekligen förneka att våld är något som lockar. Den mest sedda och hyllade underhållningen, tenderar att innehålla våld och död. Game of Thrones är givetvis inget undantag. Den här lockelsen i våldet och dramat gör att många använder sig av populära scener som hyllning till serien och kanske kombinerar de med något. Detta gör till exempel en reklambyrå Stockholm  på ett bra sätt i en reklamvideo.
Inte att förglömma, är att våldet många gånger har ett syfte och ofta är det vad som berör. Ett exempel är när Hodor dör på ett mycket sorgligt vis, men som en hjälte. Död väcker inte bara sorg utan även ilska och hat när en karaktär som man tycker om dör. Samma känslor kan även uppkomma när karaktärer till synes dör utan anledning och detta är ofta förekommande. Ibland kan man som tittare till och med känna glädje vis dödfall. Glädje eller kanske lättnad i att en riktigt ond karaktär, vilket det kryllar av i Game of Thrones, går en våldsam hämnd till mötes.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram