Menu

Fixa en Game of Thrones fest

Älska eller hata den, att Game of Thrones är ett stort TV-fenomen går knappast att förneka, och det beror inte minst på seriens många karaktärer och kostymer, musik och enorma budget. Av den anledningen kan det vara roligt att organisera en fest i seriens tema då de flesta kommer tycka att det är kul att få klä sig i fantasivärldens kreationer – vare sig de är fans eller inte!

Ovsett om festen är för unga eller gamla, vänner eller kollegor finns det mycket kul att göra för att göra den så snarlik Game of Thrones som möjligt. Dekorationer, kläder, mat och musik bidrar alla till temat och du kan inkludera smarta detaljer som till exempel att göra inbjudan i form av

en tablettask med passande tryck eller att ha servetter specialgjorda för tillfället. Med lite kreativitet och fantasiförmåga kommer festen att bli en riktig succé!

Spännande rollspel

Om du anser att gästerna är tillräckligt lekfulla kan hela festen göras som ett rollspel, där var och en tilldelas en av karaktärernas namn och personlighet. I USA går folk ännu längre och under de senare åren har många gett sina barn GoT-namn som till exempel Arya, Khaleesi, Theon och Sansa, men för dig räcker det förmodligen med att ge festdeltagarna temporära namn. Skriv gärna en liten summering av karaktärens utseende och temperament, så att även de som inte känner till dem vet hur de ska förbereda sig. Ett kul sätt att bryta isen på och att få folk att leva ut sin inre skurk eller hjälte!

Dekorera i rätt anda

Hämta inspiration från Game of Thrones många fester och gästabud, som till den största delen gick i medeltida anda. Ställ upp borden i en Pi-form och ha underhållning i mitten, bjud på mat som äts med händerna eller servera öl och vin i karaffer istället för flaskor.

Visste du att seriens kostym-makare använde IKEA plädar när de tillverkade rollfigurernas mantlar? Använd fantasin när du inreder festlokalen och var inte rädd för att använda enkla saker som tyger och potatissäckar, papper, trädgrenar och vanliga stenar – genom att arrangera dem på rätt sätt kan du skapa en annorlunda och temariktig atmosfär. Med levande ljus och facklor får du den rätta mystiken och en drake här och där skadar inte heller!

Glöm inte musiken

Till och med människor som aldrig någonsin har sett Game of Thrones brukar känna igen seriens signaturmusik med sin tunga och väldigt pompösa karaktär. Spela den för all del genomgående under festens lopp, men mixa gärna med annan musik som går i samma anda, till exempel trubadursånger eller dans-remixer av det berömda temat. På liknande vis kan du bjuda på underhållning som till exempel kan vara en eldslukare eller ett kul quiz som alla kan delta i.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram