Menu

Skådespelarna i Game of Thrones

 

Game of Thrones har varit en ofattbar succé med både höga tittarsiffror och goda kritikeromdömen. Mycket av framgången kan tillskrivas en lyckad casting som har gjort att flera skådespelare har fått sina livs roller. Tack vare Game of Thrones har både redan kända aktörer liksom helt nya talanger fått en injektion i sina karriärer. Flera av dem har fått större filmerbjudanden medan nästan alla har igenkända ansikten efter sina roller.

Kit Harington tillhör en av seriens mest framträdande skådespelare. Hans karaktär, Jon Snow, fyller en viktig funktion i berättelsen och han får mycket tid i bild. Det har lett till att Harington har blivit en av de hetaste skådespelarna i Storbritannien på senare tid. Harington påbörjade sin skådespelarkarriär på scenen efter att han fick en roll i den brittiska pjäsen War Horse. Otroligt nog var rollen i Game of Thrones hans första någonsin på tv. Den har nu gjort honom till en rik man och han har bland annat fått chansen att spela i filmer som Brimstone och Seventh Son.

594px-Kit_Harington_June_2014En annan skådespelare vars karriär har fått ett lyft i och med serien är Emilia Clarke. Hon spelar Daenerys Targaryen som är en annan huvudkaraktär i serien. Precis som Harington var Clarke oerfaren i tv-sammanhang innan hon fick chansen i Game of Thrones. Hon hade endast gjort ett par inhopp i mindre såpoperor. Efter seriens genombrott har hon fått filmerbjudanden från olika håll och hon har bland annat synts i filmen Voice From The Stone där hon spelar huvudrollen. Hon har också nominerats till flera fina branschpriser för sin insats i serien.

Game of Thrones bjuder också på skandinaviska inslag. Dansken Nikolaj Coster-Waldau spelar Jamie Lannister och till skillnad från flera av sina kollegor hade han en gedigen erfarenhet innan han fick rollen. Han har varit med i både danska och internationella filmer ända sedan början av 1990-talet. Det har gjort att han har kunnat slipa på sin accent för att göra trovärdiga roller på engelska. Numera är han en av de största filmstjärnorna i Norden och han har också setts i filmer Gods of Egypt och The Other Woman.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram