Menu

Nu har du chansen att vara med i Game of Thrones

Det är inte ofta man ser fantasy litteratur nå sån succé som George RR Martins Game of Thrones gjorde, främst efter att den släppts som serie av HBO. I flera år har miljontals människor hypnotiskt följt de olika adliga husen smida ränker och slåss om makten i kungadömet Westeros. Man kan fråga sig vad det är med Game of Thrones som lett till sådan framgång. Antagligen beror det på att man lyckats med många element. Själva historien är oerhört bred och innehåller många, många fler karaktärer och platser än vad som kan beröras här. Den innehåller intrig efter intrig, den ena mer spännande en den andre. Man kan därför aldrig veta hur serien utvecklas; de som följt den kan vittna om mer än en överraskning. Inför den sista säsongen söker nu producenterna efter flera personer. Vi kan nog säkert anta att de kommer få ta emot en väldigt stor mängd ansökningar.

Karaktärerna i Game of Thrones

En av de absolut viktigaste aspekterna av en serie är karaktärerna, och i detta avseende sticker Game of Thrones ut. Karaktärerna i serien inspirerar människor till hat, kärlek och allt där emellan. En av de främsta karaktärerna, Deanerys Targaryen är så populär och älskad att nyfödda barn döpts efter henne. Andra karaktärer har väckt människors hat och vrede; som Joffrey Baratheon, vars skådespelare fick stå ut med många elaka ord kastade efter sig. Få serier lyckas bygga såna band mellan karaktärerna och tittarna. De flesta som följer serien har någon eller några favoritkaraktär, och varje nytt avsnitt räds man för deras liv. Bra karaktärer och en oberäknelig handling är ett mycket bra recept för att frammana lojalitet bland tittarna. Till den sista säsongen söker man nu efter ett antal karaktärer, däribland en ”kaxig och attraktiv tjej”. Det är utan tvekan många människors dröm att närmre få ta del av Game of Thrones. Men Game of Thrones-älskare eller inte, vem skulle inte vilja bli förevigad i denna historiska serie? Men då får du verkligen hoppas att din karaktär är god och fansen gillar den.

Vad händer i nästa säsong?

Nästa år lär människor samlas i soffor runt om i hela landet för att se den efterlängtade sista säsongen av Game of Thrones. Sedan länge har varje avslutad säsong följts av en myriad teorier om vad som händer i nästa, och den sista säsongen är inte ett undantag. Martin har kritiserats för att dra ut för mycket på serien, men nu är i alla fall slutet nära och förväntningarna är högre än någonsin. Särskilt då förra säsongen var händelserik, och lämnade många frågor. Om du, som miljontals andra, känner att du bara inte kan vänta så pass länge kan det vara en rolig idé att se dig omkring på nätet efter dessa teorier; eller kanske komma på en egen? Om inte heller det duger för dig kanske du är rätt person att söka till någon av rollerna som eftersöks. Som tur är innebär inte den sista säsongen av Game of Thrones slutet för Martins värld. Uppföljare, kanske flera, är redan planerade.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram