Menu

Sminkning inspirerad av Game of Thrones


Game of Thrones är serien som blev omåttligt populär när den startade 2011 på kanalen HBO. Sedan dess har många av oss följt serien med spänning. Serien bygger på en romanserie vid namn Sagan om is och eld av George R.R Martin. För denna var Sagan om ringen en av inspirationerna till bokserien, vilket också märks av i tv-serien. Serien har påverkat människor på många olika sätt – vissa har namngett sina barn efter karaktärer i serien och inspelningsplatserna är idag populära turistmål. Även inom mode, trender och sminkning har serien varit en inspiration för många. Det gäSophieTurnerasSansaStarkller såväl serien och dess karaktärer som skådespelarnas val av kläder på röda mattan.

Den till synes enkla och naturnära sminkningen och de buskiga brynen som vi kan se hos karaktärer som Daenerys Targaryen och Sansa Stark har blivit inspirationskällor till hur många vill sminka sig idag. Som ofta när det kommer till kändisar så styr de modet och allt som hör därtill. Dock handlar det här inte om personerna själva utan om just karaktärerna i Games of Thornes.

Såhär sminkar du dig som karaktärerna i serien

Om du vill sminka dig som karaktärerna Daenerys Targaryen eller Sansa Stark i serien finns det givetvis ett brett utbud av produkter som fungerar bra till detta. Börja med att grunda ordentligt för att få till den sobra och matta hyn. Med produkter från REN skincare, en lätt foundation och ett matt puder har du kommit långt. Försök att hela tiden tänka på att sminkningen ska se så naturlig ut som möjligt. För att få till detta kan en brun mascara vara till din hjälp. Skugga ögonlocken med skuggor i bruna och mjuka toner. Lägg mycket fokus på ögonbrynen. Dessa ska se lite ofixade och buskiga ut, och har du ljusa och glesa bryn kan du med fördel fylla i dem med en ögonbrynspenna eller liknande. Gör looken komplett med en ljus färg på läpparna – gärna åt det smutsrosa eller beigea hållet och utan för mycket glans.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram