Menu

White Walkers

White Walkers är varelser som förekommer både i tv-serien Game of Thrones och i böckerna i serien A Song of Ice and Fire som den baseras på. I böckerna kallas dock dessa varelser oftast bara för ”the Others”, det vill säga ”de Andra”. De Andra förekommer framförallt i utkanten av seriens handling, som ett övernaturligt hot mot hela mänskligheten och alla invånare i Westeros. De lever norr om den enorma mur av is som i serien kallas The Wall, men om handlingen fortskrider så som den har gjort hittills kommer dessa isbaserade levande döda snart att ta sig söder om muren och inleda ett krig mot allt levande.

De Andra introducerades redan i prologen till George R.R. Martins första roman i serien, A Game of Thrones från 1996. De beskrivs där som långa, utmärglade och hårda som gamla ben, med hud blek som mjölk och ögon som sitter djupt och som är blåare än mänskliga ögon; en slags blå som brinner som is. De bär också tunna svärd av kristall som kan splittra stål. I den andra romanen i serien får läsarna också veta att de Andra kan dödas med vapen gjorda av drakglas, något som också avslöjades för tittarna av serien då Samwell Tarly lyckas döda en av dem med en kniv gjord av drakglas.samwell_tarly-john_bradley

I tv-serien verkar White Walkers ledas av en karaktär som kommit att kallas ”the Night’s King”, som hittills har dykt upp i två avsnitt. I det senaste, ”Hardhome”, möter en White Walker Jon Snow i en duell som bevisar att inte bara drakglas biter på dem, utan också det som kallas Valyriskt stål; Jon Snows svärd, som är gjort av just Valyriskt stål, splittrar White Walkerns svärd med ett enda slag.

På många sätt påminner White Walkers om zombies, till exempel genom att de skapas genom att människor som dör återuppstår, men att människornas minnen och personlighet då är helt borta. Zombies är mycket vanligt förekommande i populärkultur, och en mängd olika filmer och serier har skapats om dem. Om du vill förkovra dig i zombiekulturen kan det vara en bra idé att skaffa C More från Canal Digital. På det sättet får du tillgång till mängder av tv-serier och filmer, om zombies och allt annat du kan önska.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram