Menu

Spela dataspelet Game of Thrones

För fans av böckerna ”Sagan om is och eld” av George R.R. Martin eller Tv-serien ”Game of Thrones” är allt som har med berättelsen och dess karaktärer spännande. De flesta har sina personliga favoriter såväl som hatobjekt, och det finns många små och stora narrativ som vissa tycker är mer intressanta än andra. Martins fantasivärld har hängivna anhängare över hela världen och det organiseras mässor, tillverkas samlarfigurer och skrivs artiklar om den i oändlighet.

Det är därför närmast en självklarhet att Game of Thrones också finns som dataspel. Här får spelaren bilda klaner, skaffa trupper och rikedomar, bygga ett rike och interagera med olika karaktärer. Själva spelandet görs genom att du pekar och klickar, och därför är det viktigt att du skaffar en bra gamingmus som är smidig att använda. Att ständigt utföra upprepande rörelser innebär risker för överansträngning av muskler och leder, och precis som det är viktigt att ha bra skor bör musen vara så ergonomisk som möjligt.

Att tänka på för optimal spelupplevelse

När du ska spela Game of Thrones kommer du behöva kunna utföra vissa kommandon för att exempelvis gå omkring, prata med specifika karaktärer och välja föremål och uppdrag. Vem du ska spela som och vilka du vill alliera dig med kan bero på saker som vilka dina favoritskådespelare är eller vilka förmågor de har mot den hiskeliga fienden White Walkers som vill förvandla hela världen till en spöklik existens. Ju mer du spelar desto mer kommer du bli engagerad i handlingen och det blir lätt att fastna i många timmar. Av den anledningen bör du satsa på en mus som har ett smidigt ”klickande” och som sitter skönt i handen. Tänk också på att det finns olika modeller beroende på om du är höger- eller vänsterhänt och att även designen passar personliga preferenser.

Game of Thrones i den fysiska världen

Du kan spela Game of Thrones ensam eller med vänner och då kan det vara kul att kombinera dataspelandet med en fysisk fest. För att fixa en lyckad GoT-fest krävs kläder som följer temat, gärna lite medeltida mat och musik från seriens soundtrack. Festen kan även innehålla skattjakter eller frågesporter om böckerna och/eller serien, eller varför inte en lektion i dothraki? Det finns också Game of Throne brädspel där tre till sex spelare representerar några av de olika husen och deras kamp om järntronen. Spelet spelas på en stor karta där de olika områdena syns väl, och det finns många valmöjligheter om vilken slags strategi du vill använda för att nå ditt mål – ren och brutal styrka eller diplomati och slughet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram