Menu

Vad du behöver veta inför Game of thrones säsong 8

Premiären för den sista säsongen av Game of thrones är 14 april: och Vattenflaskor med tryck kan vara precis det du behöver efter två års väntan på säsong 8! Kommer du inte ihåg allt som har hänt hittills så kommer här en liten snabb repetition.

Det här har hänt

I slutet av säsong 7 är Cersei Lannister fortfarande kvar i Kings landing. Hon är gravid med sitt fjärde barn med Jamie Lannister, och dom hade precis ett dödläge där Cersei till slut gav vika och släppte iväg Jamie som red norrut för att ansluta till kriget mot white walkers. Den sista Lannistern, Tyrion är med Daenerys och agerar fortfarande som hennes “hand of the king” men det är osäkert om han kommer anlända med henne till Winterfell eller inte. I slutet av förra säsongen var Tyrion, Brienne of Tarth, Sir Jorah, Sandor Clegane och Varys med på mötet i Kings Landing och är nu på båten med Jon och Daenerys på väg tillbaka till the White Harbour. Tyrion är även den enda som känner till utvecklingen i Daenerys och Jons relation.

Daenerys och Jon hade en kärleksfull natt tillsammans på båten i slutet av förra säsongen, ungefär samtidigt som vi fick veta att Jon Snow egentligen heter Aegis Targaryen och är Reagan Targaryen och Lianna Starks son, Daenerys visar sig alltså vara Jon’s faster. Vi har sett i en trailer att åtminstone Daenerys och Jon kommer anlända i Winterfell tidigt kommande säsong för att möta Sansa och Arya Stark, som i slutet av förra säsongen befann sig i Winterfell.

Efter att systrarna Stark har lyckats göra sig av med Littlefinger, står de förenade tillsammans. Bran Stark som nu är three-eyed raven befinner sig också i Winterfell och har med sina nyfunna krafter sett the Night king förstöra muren. Bran kan med sina krafter även bekräfta med hjälp av Samwell Tarly som just anlänt till Winterfell att Lianna är Jon’s mor samt att Rheagars giftermål med Lianna är giltigt, då Rheagar annullera sitt tidigare giftermål. Alltså är Jon inte en oäkting/bastard utan den rättmätige arvingen till de sju kungadömena.

Melisandre som har blivit mer ödmjuk efter sina misstag, är upptagen med att fly från kontinenten men uppger att hon kommer återvända för att troligtvis dö i Westeros. Gendry, som vi vet sen tidigare är Robert Baratheons oäkting, sprang nyss en längre sträcka för att kalla på hjälp, om han var kvar vid East Watch på muren när den föll vet vi inte.

Det finns många teorier och spekulationer om vad som kommer hända den här sista säsongen. Vilka kommer överleva? Vem slutar på tronen? Det vi vet om säsong 8, förutom premiärdatum, är att det kommer endast vara 6 avsnitt den här säsongen och det kommer vara den sista säsongen i Game of thrones – A song of ice and fire.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram