Menu

Första episoden av återstående fem, levde den upp till världens förväntningar ?

Det råder återförening i Winterfell och det är fantastiskt att hitta alla våra favoriter på tv-skärmen igen.

 

Äntligen får Arya se en drake för första gången. Sedan ett par år tillbaka har hon varit fascinerad av djurens enorma skallar under Red Keep. När pöbeln i Winterfell springer sin väg av rädsla, står Arya kvar med ett fantastiskt leende på läpparna, vilken underbar scen.

I norra delen av Westeros behöver respekt och tillit förtjänas på plats, det märks tydligt här. Känslan av kyla omsveper oss i Sansas möte med Daenerys. Targaryen familjens historia gör sig påmind. Sansa är besviken för att Jon har kastat sin konungatitel åt sidan och knäböjt inför Daenarys. Det applicerar mer drama till det större rådande problemet som väntar runt hörnet, nämligen Night king och de levande döda Läs mer här.

Sansa Stark visar sig även vara smartare än vad man har trott. I sitt möte med Tyrion börjar hon infrågasätta hans omdöme. Tyrion som gjort sig känd för att vara den smartaste mannen i Westeros. Bakom Sansas vackra ansikte döljer sig en professionell shackspelare. Skenet bedrar.

Kylan övergår till värme när vi får se Jon Snow rida draken Rhaegal för första gången. De flyger till ett av hans favoritställen och han får dessutom kyssa Daenarys med ett vattenfall i bakgrunden. Kärleken de visar varandra får oss att känna hopp om en stark och sammanfogad allians mellan Stark och Targeryens.

På tal om allianser. Vid Kings Landing får vi se Cersei ta emot The Golden Fleet och generalen Euron Greyjoy. Förutom att se hennes nya militära styrka får vi även se henne umgås privat för första gången med Euron. Drottningen är i ekonomisk knipa och generalen vill ha något i utbyte mot sina tjänster.

Vi får även se John Bradley som spelar Samwell Tarly stjäla rampljuset med hans bästa insats hittills. Sam får ta emot oerhört tunga nyheter och leverera sådana också. Night King är bara dagar från att anfalla Winterfell och han väljer att introducera ytterligare en konflikt i alliansen, genom att rådgiva Jon Sow att göra anspråk på tronen och konfrontera Daenarys. Han ställer även en mäktigt fråga till Jon ; du gav upp din krona för ditt folk, kommer Daenarys att göra detsamma?

Daenarys kanske borde ha lyssnat på Tyrion Lannister och fängslat de två Tarlys som vägrade att gå ned på knä inför henne. Kan detta bli farligt för Daenarys? Har hon förlorat en stor anhängare som har stort inflytande hos Jon? Kommer Sam Tarly att försöka motarbeta Daenarys eller gjorde han bara sin plikt som budbärare åt Brahn?

Avsnittet var briljant, spännande och dramatisk. Det öpnnar upp dynamiken inför kommande avsnitt, kan vi förvänta oss en kamp på slagfälten eller blir det interna stridigheter i Winterfell. Det återstår att se.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram