Menu

TV-serien Game of Thrones

 

När HBO beslöt sig för att filmatisera George R.R. Martins fantasyserie A Song of Ice and Fire med start 2011 kunde knappast någon föreställa sig vilken succé det skulle bli. Visst hade Martin redan en stor läsekrets med fantasymått mätt, men genomslagskraften som tv-serien förde med sig var i ett helt annat slag. Första säsongen hade serien knappt tre miljoner tittare, men det hade höjts till hela åtta miljoner vid säsong fem. Därtill kommer alla som ser serien i andra länder än USA, eftersom Game of Thrones har sålts till alla delar av världen. Det gör Game of Thrones till en av de mest uppmärksammade tv-serierna under hela 2010-talet.

844px-Peter_Dinklage_at_the_2013_San_Diego_Comic_Con,_closeupNågra saker har lyfts fram som särskilt utmärkande för serien. En aspekt är att manusförfattarna till Game of Thrones – där George R.R. Martin själv under perioder har ingått – inte har varit rädda för att stå för drastiska beslut under seriens gång. Många karaktärer har råkat ut för oväntade öden och det har lett till att serien har fått ett rykte om sig att vara extremt oförutsägbar. Det har också betytt att risken för spoilers har varit överhängande för alla fans som har befunnit sig på sociala medier innan de har hunnit se det senaste avsnittet. Ändå har just de dramatiska vändningarna varit en av seriens allra mest uppskattade inslag.

Serien räds inte heller för att angripa kontroversiella frågor på olika sätt. Här behandlas exempelvis tabun som incest och det finns en genomgående skildring av maktmissbruk i alla dess former. På så sätt har Game of Thrones blivit mer än en tv-serie för underhållningens egen skull. Istället är det en kommentar till samhället som speglar tidlösa frågor på ett spektakulärt sätt. Det är också en aspekt som har bidragit till seriens enorma popularitet.

En annan aspekt av serien är samarbete. Tittaren får ständigt följa utvecklingen som pendlar mellan svek på vissa håll och trofast lojalitet på andra. På varje arbetsplats och i varje gemenskap är samarbete en viktig del som leder resultaten framåt. Teambuilding i Stockholm kan hjälpa dig och ditt företag att utveckla samarbetet och skapa en mer lönsam verksamhet genom att låta anställda får uppleva lite äventyr liknade Games of Thrones.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram