Menu

Säsong sju kommer snart

Till fansens besvikelse kommer säsong sju av Game of Thrones inte förrän till sommaren år 2017. Succéserien baseras på böckerna Sagan om is och eld av George R.R. Martin och produceras av HBO. Serien har präglat sin samtid på många sätt bland annat genom att karaktärernas namn seglat upp på topplistor över de populäraste namnen att döpa sina barn till. De städer som agerat inspelningsplatser får dessutom stora uppsving inom turismen. R.R. Martin har satts under hård press från fansen att avsluta boksviten som har två ytterligare böcker planerade. Idag är det fortfarande oklart när den kommer att färdigställas.

Slutet är nära

Det blir en försenad premiär av Game of Thrones. Det kan konstateras nu när inspelningen av säsong sju är nästan klar. Dessutom minskar antalet avsnitt från de vanliga tio till sju stycken. Serien förväntas starta till sommaren men spoilers och rykten går redan om vad säsongen kommer innehålla. Game of Thrones har bland annat blivit känd för sitt totalt osentimentala sätt att döda huvudkaraktärer och frågan är vilka som kommer stryka med under säsong sju? Serieskaparna har gått ut med att säsong åtta blir seriens sista men om det kommer någon spinoff är i dagsläget oklart. Klart är att Game of Thrones öppnat för en helt ny genre inom tv-serier.

Besök inspelningsplatserna nära Sverige

Summer storm clouds gather over the walls of the city of Dubrovnik in Croatia.

Visste du att en stor del av Game of Thrones spelades in på Nordirland? Utanför Belfast kan du bland annat besöka Winterfell Castle och the Kingsroad. Det är ett måste för varje GoT-fantast. Se bara till att växla rätt valuta om du åker till Nordirland! Där använder de inte EUR som i Irland utan GBP som i Storbritannien. använd denna valutaomvandlare för att se hur långt semesterkassan räcker i Belfast. Kom dock ihåg att boka din guidade tur i god tid eftersom det är många som vill besöka inspelningsplatserna. Se även till att inte bara åka runt i karga kustlandskap, kika in på en mysig irländsk pub också.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram