Menu

Vad är grejen med Game of Thrones?

Kärleken till fantasyserier har alltid varit stor i nischade grupper men Game of Thrones har lyckats med konststycket att nå långt utanför de kretsar av människor som är storkonsumenter av fantasy. Faktum är att detta är en av de mest uppskattade TV- och bokserierna genom alla tider och vi är oerhört många, världen över, som menar att det är viktigt hur det går för karaktärerna. I den här texten ska vi försöka svara på varför just Game of Thrones har blivit så väldigt populär. Det finns flera faktorer som spelar en viktig roll.

george_r-r-_martin_at_archipelaconMycket handlar om karaktärerna

Framgång föder framgång brukar man säga och när det gäller uppskattade TV-serier stämmer det verkligen. När tillräckligt många börjar diskutera en serie i sociala medier blir många nyfikna som annars inte ens skulle ha hört talas om produktionen. Att storleken har betydelse är en annan klyscha som stämmer i sammanhanget. Game of Thrones är den dyraste TV-serie som någonsin spelats in och det innebär att specialeffekter, kostymer, scenerier och annat håller högsta internationella klass. Författaren George R. R. Martin som ligger bakom bokserien Game of Thrones har även skrivit manus till några av episoderna i TV-serien. Han anses vara en mästare på att skapa intressanta karaktärer med medryckande livsöden. För många av oss som älskar serien är det detta som är grejen. Skaffa en säng för seriemaraton om du inte redan sett Game of Thrones, för du kommer att ha svårt att stänga av och det finns i nuläget sex långa säsonger att njuta av. Vi som redan är inbitna väntar med spänning på säsong sju.

En oförutsägbar story

I nuläget är det kanske bara en person som vet hur Game of Thrones kommer att sluta. Bokserien är inte färdigskriven och George R. R. Martin har lyckats bevara hemligheten. Något som gjort serien spännande är att man faktiskt inte riktigt kan räkna ut vad som kommer att hända. Den är inte lika förutsägbar som andra berättelser. Många älskade karaktärer har strukit med under seriens gång och andra viktiga personer har genomgått stora förändringar och gjort det oväntade. Sådant man varit nästan säker på har visat sig vara falskt och intrigen har visat sig ha fler bottnar än man först trodde. Trilogin Korpringarna är ett annat verk inom fantasygenren som har liknande kvalitéer som Game of Thrones. Det återstår dock att se hur framgångsrik den blir men om du gillar fantasy ska du absolut ta en titt på Korpringarna. I filmatiseringen av Game of Thrones bärs karaktärerna av skickliga skådespelare. Det är en annan framgångsfaktor som inte ska förglömmas.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram